Heel wat mensen met communicatiebeperkingen, begeleiders, logopedisten en leerkrachten rekenen al jaren op communicatieondersteuning door Mind Express. Dit softwarepakket is dan ook heel flexibel en multi-inzetbaar: je gebruikt het voor dagelijkse communicatie, of als therapeutisch en educatief hulpmiddel.

Om de bestanden hieronder te gebruiken heeft u Mind Express nodig. Als u Mind Express nog niet hebt geïnstalleerd, kan u hier een gratis versie downloaden.
U kan hiermee alle bestanden van deze site uitproberen gedurende 60 dagen.

Coco kan het

Door Jabbla
22-9-2020, 8 downloads
Nederlands
Enkel voor Mind Express 5
SymbolStix    

Een paginaset behorend bij het ISAAC-NF interactieve voorleespakket van 2020, waarin het boek "Coco kan het" in de hoofdrol staat.


Download

Aap zee koe (deel 2)

Door Jabbla
24-6-2020, 42 downloads
Nederlands

Beta    PCS    SymbolStix    

Ook dit jaar zetten we de samenwerking met de hogeschool VIVES verder. 

In het kader van haar maatschappelijk project ontwikkelde Fleur Verroonen een aantal oefeningen met als uitgangspunt de leesmethode “Aap-zee-koe” (Cornelis & van Beversluys, 2019). 
De boeken bij de methode kunnen onder meer aangekocht worden bij de uitgeverij EPO (https://www.epo.be/nl/3-uitgeverij) en Autisme Centraal (https://www.autismecentraal.com/public/shop-next.asp?lang=NL&pid=0&cat=1&ID=181).  

Zowel hoorwoorden als meerlettergrepige woorden met spellingsverschijnselen komen aan bod. Er zijn een aantal oefeningen op woordniveau & een paar op zinsniveau. 

Ook de oefeningen van Julie De Bel (academiejaar 2018-2019) zijn geïntegreerd in het bestand. Zo heb je meteen een bundel met alle oefeningen van het VIVES-project. Alle feedback is welkom!


Download

Picto's en stappenplan rond Corona

Door Jabbla
5-6-2020, 88 downloads
Nederlands

SymbolStix    

De versoepelingen van de maatregelen roepen vragen op. We willen dat er zo min mogelijk drempels zijn om hier duidelijk rond te communiceren. 

Dit is een themakaart met nieuwe picto's rond het thema. Zo kan je bijvoorbeeld stappenplannen maken. Een voorbeeld vind je op de laatste pagina.  
Je kan ook zelf picto's toevoegen in Mind Express. De werkwijze vind je terug in de handleiding via "Help" > "Online help". 
Hopelijk helpt dit jullie om er over te praten en vragen te stellen. Hebben jullie zelf een communicatiekaart gebouwd? Laat het ons zeker weten of voeg ze toe op de upload-pagina van deze website.


Download

SCORE thema ziek

Door Lotte
1-4-2020, 89 downloads
Nederlands

SymbolStix    

A3 communicatiekaart thema ziek


Download

SCORE A3 badkamer

Door Lotte
1-4-2020, 69 downloads
Nederlands

SymbolStix    

Communicatiekaart voor in de badkamer


Download

SCORE paaseieren - beren zoeken

Door Lotte
1-4-2020, 33 downloads
Nederlands

SymbolStix    

A4 SCORE communicatiekaart om op berenjacht te gaan of paaseieren te zoeken.


Download

Visuele ondersteuning bij consult

Door Jabbla
19-3-2020, 87 downloads
Nederlands

SymbolStix    

Als hulpverlener kan het handig zijn om je communicatie visueel te ondersteunen. Wie weet kan deze communicatiekaart alvast een aangrijpingspunt bieden. De kaart staat in het teken van de griep en Corona. Je kan het bestand echter altijd aanpassen en er is ruimte om meer picto's toe te voegen. Dit bestand telt één pagina. De afdrukafmetingen zijn standaard.


Download

Maatregelen Corona

Door Jabbla
19-3-2020, 165 downloads
Nederlands

SymbolStix    

Deze communicatiekaart kan ingezet worden om de maatregelen rond het coronavirus bespreekbaar en meer visueel te maken. Je kan het bestand altijd aanpassen aan de individuele noden en er is ruimte bijkomende picto's toe te voegen. Dit bestand telt één pagina. De afdrukafmetingen zijn standaard.


Download

Gezondheid themakaart

Door Jabbla
19-3-2020, 97 downloads
Nederlands

SymbolStix    

Het coronavirus is momenteel een wezenlijk gespreksonderwerp. Wie weet kan deze woordenschat rond het thema "ziek zijn" jullie hierbij helpen? Je kan het bestand altijd aanpassen aan de individuele noden. Dit bestand telt één pagina. De afdrukafmetingen zijn standaard.


Download

Corona themakaart

Door Jabbla
19-3-2020, 195 downloads
Nederlands

SymbolStix    

In deze bijzondere periode rijzen er heel wat vragen. Hoe kunnen we onze kinderen en volwassenen laten deelnemen aan het gesprek? Deze themakaart helpt misschien om het dialoog te ondersteunen. Interessant om bij de hand te houden tijdens het jeugdjournaal bijvoorbeeld. Je kan het bestand altijd personaliseren en er is ruimte om picto's toe te voegen. Dit bestand telt één pagina. De afdrukafmetingen zijn zijn standaard.


Download

Meer bestanden:  1   2   3   4   5   Volgende